Ce sunt cupoanele si de ce le-as folosi?

Ce este un cupon de reduceri?

Un cupon de reduceri este o oferta speciala, disponibila insa doar cumparatorilor ce vin la magazin cu un asa numit "cupon". Ai cupon, primesti reducerea, nu ai, platesti pretul normal. In comertul online un cupon este sub forma unui cod pe care utilizatorul il va introduce in timpul procesului de plata. Pe baza codului i se recalculeaza valoarea cosului de cumparaturi si i se acorda reducerea promisa. Aici poti citi mai multe pe aceasta tema.

Cum foloseste cumparatorul un cupon?

1. Utilizatorul alege un cupon pe cuponix.ro.
2. Face click pe cupon si va fi redirectionat catre magazinul tau.
3. Pune in cos produsele care il intereseaza.
4. Merge la plata si ii apare ecranul cu sumarul comenzii.
5. Aici introduce codul cuponului in campul special "cod promotie".
6. Sistemul ii recalculeaza totalul evidentiindu-i reducerea.
7. Mai departe continua procesul normal de plata luand in considerare noua suma.
Vezi tot procesul exemplificat cu imagini.

De ce as publica un cupon de reduceri?

Cupoanele sunt folosite in primul rand pentru a atrage cumparatori in magazin si pentru a-i determina sa faca o achizitie. Cumparatorii vin la noi pentru a vedea ce cupoane de reducere exista pentru diferite magazine. Un magazin ofera cupoane, un altul nu ofera. Tu unde te-ai duce mai intai? Exista sanse mari ca utilizatorul sa ajunga la unul din magazinele ce ofera un cupon atractiv de reduceri.
Exista insa mai multe motive pentru a publica cupoane de reduceri. Citeste aici mai multe despre obiectivele de marketing pe care le poti atinge oferind cupoane de reduceri.

Care e diferenta dintre un cupon de reducere si o oferta speciala?

O oferta speciala afisata in magazin este disponibila tuturor clientilor ce vin la tine. Toate vanzarile la produsul respectiv se vor face la pretul cel mic.
De un cupon de reduceri beneficiaza insa numai cumparatorii care vin in magazin cu respectivul cupon. Numai ei vor cumpara mai ieftin, restul cumparatorilor vor plati pretul normal. Statisticile din tarile care folosesc aceasta metoda pe scara larga arata ca 5-15% din vanzari se fac prin cupoane de reduceri, restul de 85-95% facandu-se la pretul normal.

De ce se numeste cupon? Pana la urma e doar un cod.

Cupoanele de reducere sunt un mijloc foarte vechi de atragere a clientilor. Initial au aparut in secolul XIX sub forma unor cupoane de hartie pe care le prezentai la magazin. Si sunt inca folosite pe scara larga sub aceasta forma in magazinele "traditionale". Acest concept a fost rapid preluat si in comertul online, unde cuponul a luat forma unui cod. Denumirea de cupon insa s-a pastrat, chiar daca mai exact ar fi sa se numeasca "cod de reduceri". O alta denumire intalnita in practica este voucher.

Voucher sau cupon?

Nu exista nici o diferenta intre voucher si cupon - sunt sinonime, cel putin in acest context. Noi preferam sa spunem cupoane de reduceri. Altii folosesc termenul voucher.

Codul cuponului si implementare

Codul cuponului este unic pentru fiecare utilizator in parte?

Nu. Toti utilizatorii vor primi un acelasi cod care identifica promotia. Asadar cumparatorii vor folosi acelasi cod la tine pe site pentru a primi reducerea promisa. Bineinteles, doua promotii diferite vor avea coduri diferite.

Cine genereaza codurile cupoanelor?

Tu stabilesti codul cuponului. Cuponix nu genereaza coduri.

Trebuie implementata vreo interfata intre magazinul meu si cuponix.ro?

Nu. Sistemele sunt independente - nu va exista nici un fel de transfer de date intre magazinul tau si Cuponix.

Un utilizator poate da codul mai multor prieteni sa il foloseasca si ei?

Da. Ceea ce este foarte bine. Asta inseamna ca ai atras mai multi clienti si ai vandut mai mult. Fantastic, nu-i asa? Este exact motivul pentru care ai publicat un cupon de reduceri, ca sa iti maresti incasarile si sa atragi cumparatorii catre magazinul tau.

Un utilizator poate folosi acelasi cod de mai multe ori?

Asta depinde de tine si politica pe care o adopti. Daca vrei sa poata fi utilizat o singura data de catre un utilizator, atunci trebuie sa urmaresti in sistemul tau acest lucru si sa nu ii permiti o a doua comanda pentru aceeasi promotie. Dar ne intrebam: Chiar este o problema sa cumpere cineva de trei ori cu reducere? Important este ca l-ai adus la tine in magazin. "Trei comenzi cu 5% reducere" suna mult mai bine decat "nici o comanda".

Daca toti cumparatorii mei vin cu un cupon de reducere?

Multumim pentru increderea acordata, insa nu ai de ce sa te ingrijorezi. Daca toti cumparatorii din Romania ar trece mai intai pe la Cuponix... am fi fost de mult milionari :).
Statisticile din tarile cu un comert online dezvoltat arata ca intre 5-15% din vanzari se realizeaza prin cupoane de reduceri.

Putem limita numarul de cupoane distribuite?

In orice moment poti retrage cuponul, ceea ce inseamna ca nu va mai fi publicat pe site-ul cuponix. Insa promotia trebuie sa ramana valabila pe siteul tau pana la expirarea termenului precizat in cupon, chiar daca el nu mai este vizibil pe cuponix. Un utilizator care a luat deja codul poate veni oricand sa il foloseasca si nu trebuie dezamagit.

As vrea ca fiecare utilizator sa primeasca un cod unic. Este posibil?

Nu, nu avem implementat un sistem care sa genereze coduri unice pentru fiecare utilizator. Credem ca trebuie sa pastram lucrurile simple atat pentru noi cat mai ales pentru magazinele partenere. Pentru tine ca magazin este mult mai simplu sa gestionezi fiecare promotie cu un singur cod de identificare. Gandeste-te ce ar insemna sa ai 5 promotii, fiecare din ele cu coduri unice per utilizator. Scopul principal este sa atragi cat mai multi clienti si cat mai multe comenzi. Oricum statisticile arata ca doar 5%-15% din clienti vin si comanda cu un cupon. Pe scurt - KISS.

Alte intrebari

Ce fel de magazine pot oferi cupoane de reduceri prin Cuponix?

Indiferent de profilul magazinului tau, poti publica cupoane la Cuponix (exista doa cateva exceptii). Vezi aici lista completa a domeniilor. Lista de domenii vizibila in partea publica siteului ar putea fi mai scurta, ceea ce nu inseamna ca un domeniu nu este sprijinit de noi. Explicatia este simpla - pentru consumatori afisam doar domeniile in care avem cupoane publicate.

Cat costa sa public un cupon?

Pentru fiecare magazin ai dreptul sa publici cupoane Gratuite dar si cupoane premium. Vezi lista noastra de preturi pentru mai multe detalii.

Cum pot avea un cupon in sectiunea Cupoane recomandate?

Cupoanele din aceasta sectiune sunt Gold pentru prima pagina, sau Silver pentru domenii. La publicarea unui cupon poti alege tipul cuponului si poti opta pentru cupoane premium sau gratuite.